hits

Slik handler du på aliexpress/ebay !

  • 17.02.2017 - 13:43

I det siste har interessen for kinesiske nettbutikker eksplodert. Både Ebay og Aliexpress, men også kinesiske wholesale sider som Zaful, Shein osv. For å si det enkelt er dette nettsider som selger alt mulig, til en veldig billig penge. Alt fra sminkekoster til sko og ladere, til og med konditorfarge. Du kan så å si få alt. Er perfekt for oss som liker å følge noen av de crazye trendene, og ikke bruke alt for mye penger på det. 

Jeg har bestilt mye rart fra disse sidene, og jeg tenkte å dele litt erfaringer og tips til deg som har lyst til å prøve å handle på disse sidene. Det første som er viktig å poengtere er at det tar lang tid før man får produktene man har bestilt! Det kan ta alt fra én uke til 2 måneder, dette er fordi det meste blir sendt fra Kina med vanlig brevpost. Derfor kan det ta veldig lang tid, jeg har også lest noe om at de handler med containere som fraktes ved båter osv, men ikke helt sikker på om det stemmer haha. 

Jeg bruker som regel aliexpress fordi her kan man se feedback andre kjøpere har lagt igjen på for eksempel en bomberjacket. Da kan man lese hvordan kvaliteten er, hvor lang tid det tok før det kom frem og generelle erfaringer andre kjøpere har hatt. Man scroller da ned, og trykker seg inn på feedback.Når man har klikket seg inn på feedback kan man da lese hva andre har skrevet om produktet, på denne jakken er det gode tilbakemeldinger og mange som har bestilt. Derfor er det lettere for deg å se om du liker produktet eller ikke, for det de viser på bildet kan man slettes ikke tro på! De fleste selgerene bruker ikke egne bilder, men tar bilder fra feks Zara, Mango osv fordi de lager noe som ligner. Jakken over er en replica av en bomberjacket fra Stradivarius. 
Som dere ser over er det flere tilbakemeldinger og bilder av produktet de har fått i posten. Aliexpress er kjent for lage replicas av klær, sko osv fra dyrere butikker. F.eks. jakken jeg viste over har et merke fra Stradivarius inni, selv om jakken ikke kommer derifra. Om dere husker den skinnjakken som var så populær i fjor på vår/høsten finnes det utallige replicas av denne på Aliexpress til en mye billigere penge. Selv om det ikke står at jakken er fra Zara, kan man risikere å få en jakke med Zara merkelapp inni. Så det er noe man kan være litt obs på når de gjelder handling på disse sidene, ikke at gjør noe da😅  Jeg kjøpte min i blå på Zara for 6-700 kr mens på ali koster den kun 26$. 

Den siste tiden har det også vært populært å bruke fishnets under ripped jeans, og ali har utrolig mange kule strømpebukser med ulik størrelse på hullene. Og disse koster 1/3 av hva de blir solgt for i de norske butikkene. Selv har jeg disse to ; store hull & små hull , disse koster mellom 1-2 $, suuper billig!


OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with hb2 preset OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with hb2 preset

Ebay bruker jeg bare når jeg ser at andre har vært fornøyde med hva de har bestilt, i og med at det ikke er noen feedback tab der. Derfor er jeg forsiktig når de gjelder handling der. Har gjort noen bomkjøp der for å si det sånn. Har prøvd å kjøpe bikinier og badedrakter og de har jo ikke passet, passformen har vært helt merkelig. Men ting som ikke er klær som feks strykemerker osv går fint å bestille. Jeg har disse; girlgang & blomster. Har også bestilt roser i latex som ser helt ekte ut, så nå har flotte blomster hele året rundt 🤗

OLYMPUS DIGITAL CAMERAAndre ting som er superbillig å bestille fra ebay er smykker som ringer, armbånd, chockers, klokker osv. Kvaliteten er ikke alltid den beste, men mye av det vi finner på ebay/ali finner man i butikker som glitter osv! Så mye penger å spare her! De har alt! Her er noen av de jeg har bestilt: 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with hb2 preset OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with hb2 presetOLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with hb2 preset

1. HER  2. HER 3. HER

Siden disse sidene er kinesiske, er størrelsene totalt forskjellige fra hva vi har her hjemme. En XL på disse sidene kan være en XS i Norge, så dette er noe å være obs på! Derfor er det utrolig viktig å sjekke feedbacken på produktene man har lyst til å bestille! Anbefaler ikke dere med litt større bryst å kjøpe bikinier/badedrakter med mindre noen andre har erfaring med det - for en XXL i asiatiske størrelser er en M i norske størrelser. Utrolig synd fordi det er ekstremt mange fine bikinier/badedrakter på disse kinesiske sidene. Men hvis jeg finner noen bra liker deler jeg selvfølgelig! 

Både Ebay og Aliexpress selger replicas, også av sminke. De har alt fra Mac til Too Faced, men i og med at sminken ikke kommer fra original fabrikkene og er fake, vil jeg ikke anbefale noen å bestille sminke på disse sidene nettopp fordi vi ikke vet hva produktene inneholder. Hvis man har lyst til å teste ut sminke fra ebay, vil jeg anbefale å bare bestille fra selgere som kommer fra Sør-Korea. Dette er fordi koreansk sminke er kjent for å være bra + at de har god hudpleie. Har ikke testet ut så mye koreansk, men tenker jeg kan lage et innlegg om dette når jeg har testet ut litt mer. 

Et siste tips er å melde deg inn i ebay/ali grupper på facebook, her får jeg mye inspirasjon til hva jeg kan kjøpe men også tips fra andre. Hvis man for eksempel er ute etter noe, kan man spørre i gruppen og få hjelp.  
Jeg er medlem av bla disse gruppene: 
- Ebay for jenter/kvinner (den største norske siden) 
- Aliexpress and ebay lovers (engelsk) 
- <3 ebay ebay ebay <3 

 

Lykke til med shoppingen! PS. Du blir avhengig!

XOXO

Maja

17.02.2017 kl.19:05

gode tips, flink er du <3

thealilleng

17.02.2017 kl.20:34

Maja: Majamor??takk??

Karoline

17.02.2017 kl.20:41

Den skinnjakka var rålekker! Flotte tips, disse skal jeg ta med meg nestegang jeg handler :)

Marina

17.02.2017 kl.20:44

Fine tips! Jeg er allerede helt addicted til ebay, haha!

thealilleng

18.02.2017 kl.00:59

Marina: Vanskelig å slutte når man først har startet med disse sidene!!
thealilleng

VelkommenJeg heter Thea Lilleng, 22 år og kommer fra Asker. Velkommen til mitt univers!

Blogg.no reklame

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign