hits

Prokrastinering ?

  • 19.02.2017 - 18:14

Jada, jeg kan gjøre det i morgen. Det går helt fint. Hvor mange ganger har man ikke fortalt seg selv det? Jeg gjør det hele tiden, alt fra å rydde rommet, vaske klær til skrive mappekrav. Og hver gang jeg gjør dette angrer jeg, det blir som en ulempe for meg og jeg stresser hver ensete gang jeg prokrastinerer. Jeg kan vel si at jeg er flinkest til å prokrastinere de gangene jeg har ukesvis på et mappekrav, for da kan jeg jo bare gjøre det i morgen? Men jeg tar så voldsomt feil! For gjør jeg det i morgen? nei, jeg gjør ikke det.. Så det blir ond sirkel for meg selv, kan vel si karma is a bitch.

  
Prokrastinering er en kronisk utsettelsesatferd, som kjennetegnes ved at utsettelsene er en ulempe for personen. Man er som regel klar over dette selv, og angrer og stress vil oppstå.  

Nå skal de sies at jeg faktisk gjør noe i de ukene før mappekravet skal leveres, men når man skrive en oppgave må man lese mye .Og av og til bruker jeg nesten mer tid på å lese stoff til oppgaven en tid jeg bruker på å skrive oppgaven. Noen av dere lurer kanskje på hva jeg studerer, men det kan jeg ta i et annet innlegg for de som lurer. 

For noen er prokrastinering helt uaktuelt, men for flesteparten av oss er det helt normalt.  Men i det lange løpet kan prokrastinering ha negative konsekvenser både for prestasjon, velvære og helse. Og de er noe jeg vet av erfaring. Jeg har slitt mye med migrene og jeg vet at når jeg prokrastinerer kommer jeg til å møte mye stress som vil resultere i migrene. Derfor har jeg blitt veldig flink til å jobbe strukturert med oppgaver, skrive disposisjoner til oppgaver og gjerne satt av dager til når jeg skal jobbe med oppgavene. Men av og til sklir disse mønstrene på hvordan jeg skal gjør ting ut, og da blir kommer jeg garantert til å angre. 

I dag angrer jeg noe inderlig på at jeg er så flink til å prokrastinere, for nå nærmer innleveringene seg og jeg ligger ikke etter tidskjema for å si det sånn.. 

Noen andre som prokrastinerer?

XOXO 

 

Iselin Renée

20.02.2017 kl.10:24

Hehehe ja absolutt :)
thealilleng

VelkommenJeg heter Thea Lilleng, 22 år og kommer fra Asker. Velkommen til mitt univers!

Blogg.no reklame

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign