hits

Hva inspirerer meg?

  • 26.10.2017 - 19:20

Jeg satt på bussen her om dagen og undret litt over dette spørsmålet, hva er det egentlig som inspirerer meg? Og svaret er ikke lett, for jeg har ikke noe klart svar. Hva som inspirerer meg kan jeg dele inn i flere kategorier, for det er stor forskjell på hva som for eksempel inspirerer meg til å ta kreative bilder til hva som inspirerer meg til å holde meg i form. Med tanke på hva som inspirerer meg i hverdagen er det mye forskjellig, men jeg finner mye inspirasjon på både pinterest og weheartit når det kommer til frokoster, antrekk osv.  For å hente inspirasjon ser jeg også gjerne tilbake på ferier jeg har vært på, får så mye inspirasjon og motivasjon av å reise! Må ta meg en tur et sted snart kjenner jeg! Men for å være ærlig henter jeg inspirasjon over alt, fra både mennesker jeg kjenner og ikke kjenner. Men hva inspirerer meg til å blogge? Det er ikke noe jeg gjør fordi jeg føler jeg må eller fordi jeg vil noe spesielt med det. Jeg blogger fordi jeg liker det, liker å dele og liker å få respons. Å lage en blogg satt langt inne, jeg var så redd for hva alle kom til å tenke om det. Men jeg kom til et punkt der jeg stengte ute tankene om hva alle andre kom til å tenke, og jeg angrer ikke et sekund. Det eneste jeg angrer på er at jeg ikke begynte tidligere!

Stemmen jeg har i hodet klarer aldri å klappe igjen, tanker, bilder og lyder. Alt jeg ser, føler, lukter og føler utvikler seg- og plutselig får jeg en idé. Om det er en god idé eller dårlig kan jeg aldri sikkert vite, men bare det å vite at det finnes mennesker der ute som har lyst til å vite mer om meg og mitt liv er ganske spennende og inspirerende i seg selv. Mennesker som tar seg tid til å lese innlegg jeg har brukt tid på å skrive, mennesker som legger igjen en hyggelig kommentar, dere inspirerer meg, takk.

Andre ting som inspirerer meg er å gjøre ting som gjør meg glad, gjøre ting som gjør meg godt. Hvorfor skal jeg gjøre ting jeg ikke drar noen positiv nytte ut av? Hvorfor skal jeg gjøre ting som ikke gir meg noe? Nettopp. Jeg blir inspirert til å gjøre ting som gir meg energi, ikke gjøre ting som tapper energien ut av meg, uten å gi noe tilbake. Jeg er så takknemlig for de menneskene jeg har rundt meg, og jeg er så heldig som har så mange fine, gode mennesker rundt meg hele tiden. Mennesker som bryr seg om meg, og setter pris på meg. Det er en inspirasjon i seg selv. Disse menneskene beriker mitt liv, de laster mitt skip med godhet, trygghet og kjærlighet. Det har seg nemlig slik at du selv bestemmer hvordan du vil ha det, den eneste som står i veien for deg er deg

Fikk spørsmål av en venninne hvordan jeg klarte og holde motivasjonen oppe, og jeg kan ærlig si at motivasjonen min til å blogge ikke alltid er der. Det er ikke alltid jeg har lyst til å ta med meg kameraet på en middag, kafebesøk eller kjærestekveld, noen ganger vil jeg bare nyte øyeblikkene. Og det må være lov, men da sitter jeg igjen uten noen bilder til innholdet jeg kunne ha skrevet. Jeg liker ikke å blogge halvveis, jeg vil være fornøyd med det jeg publiserer. Samme gjelder Instagram, er jeg ikke fornøyd deler jeg ikke noe. Og uten bilder er bloggen bare en digital dagbok, og uten bilder er det lite spennende for dere å lese. 

Dere inspirerer meg, så hva inspirerer dere?

Vi blogges xx 

 

jeg er sliten

  • 28.09.2017 - 14:54

Føler aldri jeg klarer å opprettholde de målene jeg setter for meg selv, blir aldri bra nok. Bildene jeg tok til bloggen kunne alltids vært bedre, lyset kunne vært bedre, jeg kunne vært bedre. Livet mitt er ikke picture perfect, er det noens liv som i det hele tatt er det? Arbeidskravene jeg leverer inn kunne jeg alltids lagt mye mer arbeid inn i. Jeg får aldri med meg nok, og det blir aldri like bra som vil at det skal bli. Men når tenker over det så har jeg skapt mitt eget press, ingen analyserer meg mer enn det jeg selv gjør. Så hvorfor gidder jeg å opprettholde mitt eget press når jeg blir sliten av det?

Jeg sliter meg selv ut, jeg begynner å bli syk. Ikke forkjølelses syk, men mentalt. Alt jeg gjør går på autopilot, jeg prøver så godt jeg kan å prestere 100% på alle fronter, men det er begrenset hvor lenge jeg klarer å gjøre det. Jeg merker at jeg har lite overskudd og lyst til å sove mer- er konstant trøtt.  Og hodet verker som aldri før, kanskje det har en sammenheng? Hvem vet,  jeg vet hvert fall at jeg må bruke det lille overskuddet jeg har på skolearbeid og trening slik at jeg får mer energi. Jeg må godta at jeg ikke er på topp hele tiden, jeg må godta at kroppen min trenger mer hvile enn andre. Jeg må godta at ingenting er perfekt.Ingen. Jeg er kanskje ikke fornøyd med alt jeg deler, men man kan da umulig være fornøyd med alt? 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vi går mot mørkere tider nå, og jeg merker det godt. Det blir færre timer med lys, og det vil si færre timer til å få gjort ting som å ta bilder osv. Vil ikke se på bloggen som en plage, derfor vil jeg heller ikke la meg stresse av å ta bilder til  den. Jeg opprettet denne bloggen fordi jeg hadde et ønske om å dele, angrer bittert på at jeg ikke begynte før! Hadde vært så kult å se tilbake på alle de gamle innleggene og bildene man tok for flere år siden. 

Høsten er så utrolig vakker, men den bringer med seg mye. Både mørket, tanker, stress og mye arbeid. Og ikke minst dårlig vær, savner sola! Mister også mye motivasjon når jeg vet hvor lenge der til jeg skal føle på varmen igjen, har så lyst til å finne meg noen billige flybilletter for å få en liten motivasjonsboost. Jeg vil ikke si at jeg går inn i en høst depresjon fordi jeg vil ikke selvdiagonisere meg selv fordi jeg har kompetanse innenfor området. Depresjon er veldig seriøst og derfor vil jeg heller ikke misbruke begrepet. Men har faktisk lest at høstdepresjoner er helt vanlig på høsten fordi flere av oss har mangel på D vitamin, så skal gå å kjøpe meg kosttilskudd på dette for å se om det kanskje hjelper. Å syntes synd på meg selv hjelper hvert fall ikke, det blir bare en ond sirkel. 

Så jeg har satt meg et mål fremover, og målet er at skal ta tak i disse faktorene som gjør meg sliten. Jeg skal gjøre ting på min måte, og jeg må forstå at livet ikke er en dans på roser. Ingen lever inni bildene, for alt man vet er personen på bildet kjempe lei seg bak smilet du ser. Jeg er bra nok, og jeg skal klare å legge fra meg mitt eget press. For ingen bryr seg like mye om det jeg deler, som jeg selv gjør.  

Vær positiv - lev lykkelig

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

tiden strekker ikke til

  • 26.09.2017 - 14:57

 

Gleder meg virkelig til hodet mitt er på plass igjen, er så mye jeg går glipp av. Skulle så gjerne gjort så mye mer, men tiden strekker ikke til. Jeg vil både gjøre skole, ha kjærestetid, trene osv, men tiden strekker ikke til når hodet mitt ikke fungerer slik det skal. Var hos akupunktøren min i går for å sette noen nåler, men ble dessverre dårlig av behandlingen så det resulterte i at jeg ikke klarte å komme meg på forelesning. Jeg måtte bare komme meg hjem, det svartnet til hver gang jeg lukket øynene og jeg trodde seriøst jeg kom til å svime av på et eller annet tidspunkt. Heldigvis kom jeg meg hjem uten at noe skjedde. Heldigvis. Etter det husker jeg ganske så lite, og den følelsen er så ubehagelig. 

Men i dag føler jeg meg mye bedre, men ikke 100% akkurat. Gleder meg til å stå opp uten å ha vondt i hodet! Det hadde vært deilig det! Kom faktisk over en instagrampost her om dagen som beskrev smerten veldig godt, selv om personen som skrev diktet kanskje mente det i en helt annen sammenheng. Og jeg tror faktisk det er helt sant, et menneske som aldri har hatt migrene før kan ikke vite hvor vondt det er uten å ha følt på smerten selv. 

 

 


 
 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Watch: Daniel Wellington // Phonecase: Ideal of Sweden // (Spons)

Bildene er fra forrige ukes cafébesøk med fineste Celine, alltid kos med henne! 

Ha en fin tirsdag dere ♥

Vi blogges xx

IKKE GÅ SÅ FORT

  • 06.09.2017 - 21:00

Tiden flyr forbi, jeg har så vidt rukket å sette med ordentlig ned med skolearbeidet før jeg skal ha det muntlige fremlegget mitt. Hvorfor finnes det ingen pauseknapp? Slik at man kan sette hele verden på pause slik at man får gjort alt man skal før fristen nærmer seg? Men denne tiden handler også om prioriteringer. Hva jeg faktisk velger å bruke tiden min på, utnytter jeg timene jeg er gitt optimalt? Det er kanskje noe vi alle må tenke på. 

Tankene svirrer rundt hodet som om hodet vårt var sola i midten av solsystemet, for for å være ærlig så svirrer tankene rundt hodet mitt hele tiden. Men tenk så deilig det hadde vært om man bare kunne sette verden på pause, bare så man kan få puste litt. Kun tenke på sine egne tanker, bare høre lyder en selv lager. For å gi seg selv rom til å puste, og bare la alt bli blankt, slette alle tanker fra hodet og bare være fri. Fri fra alt maset, samvittigheten som veier tungt på ryggen fordi man ikke har rukket å gjøre alt man ønsker å gjøre. Gi hodet rom til å slappe litt av, ikke huske på alt hele tiden. Få ned tankene på papir, huskelister, for hodet må tømmes for å kunne brukes. Det er faktisk bevist at lister får deg til å prioritere bedre og fokusere. Og det beste av alt er jo å krysse ut punktene på listen etterhvert som man fullfører dem.

Jeg må bli flinkere på å gi meg selv slike pauser, tømme hodet for tanker, bare koble helt ut. Meditasjon hjelper kanskje. Det må jeg prøve ut. Og slike lister burde jeg også ta mer i bruk. Finne meg gode teknikker på å tømme hodet, og få slappet av. 

 

 

Prokrastinering ?

  • 19.02.2017 - 18:14

Jada, jeg kan gjøre det i morgen. Det går helt fint. Hvor mange ganger har man ikke fortalt seg selv det? Jeg gjør det hele tiden, alt fra å rydde rommet, vaske klær til skrive mappekrav. Og hver gang jeg gjør dette angrer jeg, det blir som en ulempe for meg og jeg stresser hver ensete gang jeg prokrastinerer. Jeg kan vel si at jeg er flinkest til å prokrastinere de gangene jeg har ukesvis på et mappekrav, for da kan jeg jo bare gjøre det i morgen? Men jeg tar så voldsomt feil! For gjør jeg det i morgen? nei, jeg gjør ikke det.. Så det blir ond sirkel for meg selv, kan vel si karma is a bitch.

  
Prokrastinering er en kronisk utsettelsesatferd, som kjennetegnes ved at utsettelsene er en ulempe for personen. Man er som regel klar over dette selv, og angrer og stress vil oppstå.  

Nå skal de sies at jeg faktisk gjør noe i de ukene før mappekravet skal leveres, men når man skrive en oppgave må man lese mye .Og av og til bruker jeg nesten mer tid på å lese stoff til oppgaven en tid jeg bruker på å skrive oppgaven. Noen av dere lurer kanskje på hva jeg studerer, men det kan jeg ta i et annet innlegg for de som lurer. 

For noen er prokrastinering helt uaktuelt, men for flesteparten av oss er det helt normalt.  Men i det lange løpet kan prokrastinering ha negative konsekvenser både for prestasjon, velvære og helse. Og de er noe jeg vet av erfaring. Jeg har slitt mye med migrene og jeg vet at når jeg prokrastinerer kommer jeg til å møte mye stress som vil resultere i migrene. Derfor har jeg blitt veldig flink til å jobbe strukturert med oppgaver, skrive disposisjoner til oppgaver og gjerne satt av dager til når jeg skal jobbe med oppgavene. Men av og til sklir disse mønstrene på hvordan jeg skal gjør ting ut, og da blir kommer jeg garantert til å angre. 

I dag angrer jeg noe inderlig på at jeg er så flink til å prokrastinere, for nå nærmer innleveringene seg og jeg ligger ikke etter tidskjema for å si det sånn.. 

Noen andre som prokrastinerer?

XOXO 

 

thealilleng

VelkommenJeg heter Thea Lilleng, 22 år og kommer fra Asker. Velkommen til mitt univers!

Blogg.no reklame

Søk i bloggen

Kategorier

Arkiv

Bloggdesign